Cum poate fi oprit sforăitul?

Dacă vă întrebați cum puteți opri sforăitul…mai jos aveți câteva sugestii care ar putea să vă ajute.

Sforăitul este o problemă atât pentru persoanele în cauză cât și pentru cei care trăiesc în preajma acestora. Din fericire există mai multe moduri prin care puteți opri sforăitul până acesta nu duce la deces.

O primă măsură de precauție împotriva sforăitului ar fi reducerea consumului de alimente și de alcool în special cu câteva ore înainte de culcare. Mâncarea și alcoolul în exces pot duce la îngroșarea pereților gâtului astfel că relaxarea mușchilor gâtului realizându-se mult mai greoi.

Faptul că mușchii nu se relaxează îndeajuns obstrucționează căile respiratorii ducând la apariția sforăitului.

O altă metodă prin care puteți scăpa de sforăit dacă aveți probleme de acest gen ar fi să evitați să dormiți pe spate.Un sfat incomod dar care cu siguranță va da rezultate dacă îl aplicați e ca de pijama, la spate, să vă coaseți un buzunar în care să băgați o minge de tenis sau un obiect făcut dintr-un material care să vă jeneze dar care să nu vă provoace răni în momentul în care, în somn, aveți tendința să vă întoarceți pe spate, în mod inconștient să schimbați poziția în timpul somnului.

O altă metodă  prin care puteți să ”fentați” sforăitul ar fi eliberarea căilor respiratorii prin aplicarea unor tratamente prescrise de medicii de specialitate. Există medicamente/spray-uri care folosite înainte de culcare decongestionează căile respiratorii astfel reducând șansele de sforăit pe timpul somnului.

Un factor care poate duce la sforăit în timpul somnului ar fi consumul de medicamente destinate tratării unor anumite boli și care în componența lor au substanțe ce duc la uscarea sinusurilor sau la umflarea pereților gâtului fapt ce duce la obstrucționarea fluxului de aer.

Având în vedere aceste considerente sforăitul poate fi oprit:

  • fie consolâdu-vă cu ideea că pe timpul tratamentului nu puteți face nimic, în cazul în care tratamentul prescris nu suportă modificări prin administrarea unor sprayuri sau medicamente destinate relaxării căilor respiratorii;
  •  fie să renunțați la administrarea medicamentelor prescrise și înlocuirea cu altele similare ce nu conțin substanțe ce duc la împiedicarea unei respirații ușoare.

O altă metodă de a opri sforăitul ar fi formarea unui obicei ca înainte de culcare să nu consumați produse lactate. Când mâncați produse lactate se produce mai mult mucus ce duce la îngreunarea respirației și implicit la generarea sforăitului. Acest mucus poate duce , în cazul în care este abundent, la blocajul căilor respiratorii și puteți chiar să vă înecați în timpul somnului.

Consumul de alcool zilnic este un factor ce duce la sforăit. De aceea persoanele care consumă frecvent alcool sunt mai predispuse la sforăit decât celelalte. Ce se întâmplă de fapt în momentul în care alcoolul este într-o cantitate destul de mare în organism…,mușchii se relaxează atât de tare încât cresc în volum și împiedică un flux fluent al  aerului în căile respiratorii. Persoanele care consumă ocazional alcool nu au de ce să își facă griji dacă rămân la acest stadiu de consum deoarece sforăitul apare în momentul în care organismul își creează un mediu propice în urma consumului regulat de alcool.

Un alt remediu folosit din bătrâni și care dă  rezultate și în zilele noastre e acela de a consuma înainte de a merge la culcare o linguriță de miere. Deși nu există studii medicale care să ateste eficiența acestui remediu rezultatele sunt remarcabile. Mierea are nenumărate aplicații în medicina populară asa că rezultatul în privința opririi sforăitului nu este deloc miraculoasă.

O altă metodă de a opri sforăitul e aerisirea camerelor în care urmează să dormiți și utilizarea unui umidificator pe sursă de căldură din cameră. Prin utilizarea umidificatorului aerul din camera nu va fi uscat și automat aerul inhalat nu produce uscarea căilor respiratorii.

La femei sforăitul poate fi întâlnit și ca efect al dereglărilor hormonale dar și datorită unor disfuncționalități ale glandei tiroide. De aceea e recomandat un control de specialitate care poate determina cu exactitatea proveniența sforăitului.

Cu siguranță mulți dintre noi suferă de această problemă cu sforăitul și tot timpul încercăm să ne informam despre metode de combatere a sforăitului, însă, consilierea și sfatul specialistului trebuie să fie prioritare. Sforăitul a devenit o problema care în funcție de gradul de evoluție dacă nu e depistat la timp poate cauza diverse forme de cancer.



ăspunsuri la Cum poate fi oprit sforăitul?

  1. Iteng spune:

    Nu este greu sa ai un program bun de somn,este mai greu sa te deesatzi de lucrurile care te impiedica sa faci acest program,gen:meciuri de fotbal,seriale,proiecte la facultate,petreceri foarte dese pana pe la ora 5 si multe altele(nu si momentele care aduc placere unui cuplu:P).In medie o persoana trebuie sa doarma in jur de 8-11 ore pentru ca a doua zi sa fie odihnit.Probabil cand o sa avem 50-60 de ani o sa respectam si programul tau de mai sus. Intr-o noapte am dormit o ora si jumatate,de la 5-6:30 si vreau sa iti spun ca m-am odihnit asa de bine de parca dormeam de 8 ore:)) Ps:nani bun!

  2. Madalina Trufasu spune:

    Buna ziua.
    Viitorul meu sot are probleme foarte mari ( apreciez eu) cu sforaitul. La un moment dat si-a facut testul aferent si a primit un rezultat ingrijorator… are momente in somn in care pur si simplu nu respira. Anul trecut a facut o interventie chirurgicala la prof. Saraforeanu, dar cu rezultate f slabe.
    Va rog frumos sa-mi recomandati un cabinet care sa-i ofere o solutie ptr aceasta afectiune. Il iubesc foarte mult si imi doresc somn linistit ptr amandoi.
    Va multumesc frumos si apreciez ceea ce faceti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>