Prevenirea sforăitului

Prevenirea sforaitului

Sforăitul este un mecanism natural al corpului . Corpul este intr-o stare continuă de echilibru dinamic.

Prea mult dioxid de carbon în organism este dăunator, cantitațile foarte mari de dioxid de carbon pot provoca chiar moartea.Dioxidul de carbon prea puțin în organism poate fi, de asemenea, dăunator și are efecte diferite. Reducerea cantitații de dioxid de carbon în sânge provoacă constrictia vaselor de sânge. Acest lucru poate fi demonstrat prin o respirație în mod deliberat mai profundă și mai rapidă decât în mod normal.Atunci când o persoană face acest lucru se simte amețită deoarece constricția vaselor de sange în creier provoacă reducerea cu oxigen la creier.Atenție la hiperventilația excesivă care poate provoca leșin.Persoanele cu astm ar trebui să evite hiperventilația deoarece poate provoca un atac de astm.

Specialiștii care se ocupă de nas, urechi și gât definesc sforăitul ca un zgomot de rezonanță produs la nivelul tractului respirator superior din timpul somnului.

Sforaitul a fost etichetat ca cel mai urat zgomot în noapte sau cum spun alții cel mai anti-social zgomot din lume.

Există probleme foarte grave de sănatate, mai ales cele care sunt legate de sindromul de apnee în somn, nu mai menționăm că provoaca desparțiri de cupluri, prieteni și chiar membri ai familiei.

Cum putem preveni sforăitul?

Sforăitul poate fi prevenit prin menținerea unui nivel adecvat de dioxid de carbon în organism.
Mai poate fi prevenit prin :
- evitarea consumul de alcool și medicamente care încetinesc respirația , cum ar fi pastilele și tranchilizantele;
- important este sa rămaneți la o greutate sănatoasă;
- merge-ți la culcare în fiecare seară la aceeași oră. Un somn regulat și odihnitor poate sa reducă sforaitul considerabil;
- evitați să dormiți pe spate;
- renunțați la fumat. Acest lucru reduce inflamația și umflarea căilor respiratorii;
- trateaza cu promptitudine problemele respiratorii, cum ar fi un nas înfundat cauzat de o raceala sau de o alergie. Problemele respiratorii pot creste riscul de sforait.

Pentru a întelege mai bine modul de a preveni sforăitul, cel mai bine e să sapați mai adânc și să descoperiți ce cauzează sau declanșează sforaitul.

Blocarea cailor nazale respiratorii este un factor anatomic care pot provocă sforaitul, deoarece în timpul respirației pereții gâtului vibrează de unde rezulta sunete puternice și distinctive.
Caile respiratorii nazale pot deveni înguste din cauza condițiilor , cum ar fi țesuturile alungite și voluminoase.

Cresterea în greutate este un factor care influențează sforaitul.

Amigdalele, mărimea nasului și a limbii pot duce la factori care pot cauza sforăitul.

Studiile arată că barbații au de zece ori ai multe șanse să sforaie decât femeile. Barbații tind să depună grasimi în jurul abdomenului, gatului și umerilor mai repede decât femeile. Acest lucru se datorează în principal actiunii unui hormon masculin care stimulează apetitul și greutatea din care ambele pot duce la sforait.

Sforaitul apare în mod normal în timp ce respirati cu gura deschisă, și poate fi, de obicei, prevenită prin respirația pe nas și gura închisă. Toata lumea trebuie să ajungă la obiceiul de a inspira pe nas și expira pe gură . Acesta este modul corect de a respira.

Cauza principală a sforaitului este blocarea căilor respiratorii nazale cauzate de anumite anomali anatomice care se găsesc în mod special în zona gâtului. Această problemă poate fi corectată in mod natural prin efectuarea de exercitii specifice sforăitului, care pot dezvolta și tonifia musculatura din zona afectată. Aceasta metoda este sigură, eficientă și ieftină.

Exercitiile aerobice și de fitness sunt benefice pentru reducerea riscului de sforăit. Cu toate acestea, cel mai bun tip de exercitiu pentru a reduce riscul de sforait este înotul.



Un răspuns la Prevenirea sforăitului

  1. Grig spune:

    Multumesc mult :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>