Cum să ne purtăm cu un partener care sforăie

Cume ne purtam cu un partener care sforaie

Dacă partenerul tău sforăie, atunci ști cat de stresant poate fi.  În cele mai multe zile te trezești obosită și ititată. Ce este chiar mai alarmant este faptul că sforaitul va poate afecta serios sănătatea și mariajul.

Când esti obosit și nu ai dormit îndeajuns, esti supus unui risc crescut de hipertensiune arterială, boli cardiovasculare și creștere în greutate. În plus, femeile ale căror parteneri sforăie sunt mai nemulțumite de mariaj și sunt mai predispuse unui divorț, potrivit unui studiu realizat in SUA de catre universitatea Rush University Medical Center (www.rush.edu ).

Vestea bună este ca există lucruri pe care le puteți face pentru a atenua problema și pentru a obține un somn mai bun.

Discutați despre această problemă

În loc să dai vina pe soțul tău care sforăie, o modalitate mult mai eficientă este să vorbiți despre această problemă și să îi explicați modul în care sforăitul său vă afectează sănatatea dumneavostră dar și relația.

Când vine vorba de acest punct de vedere, atunci un om va fi adesea capabil să audă mesajul, spre deosebire de sentimentul de atac că oarecum ar fi ceva neînregulă cu el.

Lucrați împreună

”Nu persoana care sforăie are o problemă, problema este una comună”. Dacă soțul tău neagă ca ar exista o problemă și îți lasă sentimentul că nu îi pasă de tine și de bunăstarea ta, acest lucru poate duce la ostilitate. Dar, daca esti capabila să-l ajuți să înțeleagă că sforăitul este o problemă medicală, și nu doar ceva ce te ține o noapte trează, veți putea lucra împreună pentru a găsi o soluție. ”Ca ca orice alt conflict sau dificultate din viața voastră , trebuie să lucrați ca o echipă pentru a găsi o soluție care funcționează”.

Du-l la medic

Există mai multe motive din care cineva s-ar putea să sforăie, dintre care unul este cel mai grav: apneea în somn. Se estimează ca jumatate dintre persoanele care sforăie tare au apnee de somn obstructivă, o afecțiune gravă care oprește temporar respirația, ceea ce scade nivelul de oxigen în creier și acesta trimite un semnal organismului să se trezească. Apneea de somn poate provoaca hipertensiune arterială, accident vascular, stop cardiac, somnolență în timpul zilei, crește probabilitatea de a dezvolta diabet, exces de greutate, depresie sau demență.

Vă sugerăm să mergeți la un medic cu soțul dumneavoastră astfel încât sa îi puteți explica ce auziți în timpul nopții. Medicul va dispune, probabil, de un aparta pentru studiul somului (vezi laboratoare de somnologie) cu care va fi capabil sa analizeze somnul, ritmul cardiac, respirația, etc.

Încurajați schimbările stilului de viață

Pierderea în greutate poate fi una dintre cele mai eficiente modalități de a reduce sforaitul , o viață activă și o alimentație sănătoasă sunt lucruri pe care le puteți face, de asemenea, impreună, ca o familie. De asemenea, evitarea consumului de alcool înainte de culcare.

Evitați dormitul separat

Potrivit studiilor aproximativ 23% dintre cupluri dorm în camere separate, acest lucru va poate afecta serios relația de cuplu.

Explorează și alte opțiuni

”Nici o soluție nu este perfectă pentru toată lumea”. Există proceduri chirurgicale sau nechirurgicale precum dispozitivele dentare, aparatele cpap, etc. Stabiliți o întâlnire cu un specialist pentru cea mai bună soluție.



Un răspuns la Cum să ne purtăm cu un partener care sforăie

  1. oprescu spune:

    Vreau sa-mi comunicati un doctor si o clinica care trateaza cu succes si deci competenta sforaitul!Grabnic!
    Va multumesc daca ma puteti ajuta! As dori variante utile : Bucuresti , viena, Chiar in tara alte clinici….prefer Bucurestiul!
    cu respect
    Dorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>