Depresia – un alt motiv pentru tratarea sforăitului

Sforaitul si depresia

Au existat mai multe motive pentru a găsi soluţii şi cure împotriva sforăitului care funcţionează. Mai multe studii noi au găsit o altă problemă la persoanele care au probleme grave de sforăit. Studile medicale au demonstrat că sforăitul şi apneea de somn pot creşte mult riscul de tensiune arterială, infarct miocardic, accident vascular cerebral şi somnolenţă în timpul zilei.
Acum puteţi include şi un alt lucru rău la lista condiţiilor legate de sforăit şi apnee de somn : depresia.
Studile au arătat că persoanele care suferă de tulburări de somn legate de respiraţie au o şansă de 80% mai mare de a dezvolta depresia clinică decât oamenii care nu suferă de tulburări legate de respiraţie (sforăit). Acesta este un număr foarte mare, intr-adevăr, şi ar trebui să fie suficient de motivant pentru a solicita ajutor în tratarea problemei sforăitului.

Există multe remedii sau cure care vă pot ajuta la rezolvarea problemei sforăitului. Soluţiile contra sforăitului includ:

  • Pierderea în greutate

Excesul de greutate este un factor care creşte gradul de severitate al sforăitului şi a apneei în domn. Greutatea în plus se poate acumula şi în jurul gâtului, cauzând acestuia restricţionarea fluxului aerian şi automat crescând şansele de a avea tulburări de somn legate de respiraţie.

  • Renunţarea la fumat

Fumatul este, de asemnea, un factor care creşte sforăritul şi riscul de apnee in somn. Deci, dacă veţi renunţa la tigări cu siguranţă vă va ajuta la rezolvarea problemei sforăitului.

  • Aparatul pentru tratarea apneei de somn (CPAP)

Dacă nu aţi reuşit să rezolvaţi problema sforăitului prin intermediul paşilor descrişi aici sau în alte articole din acest sit poate că ar fi timpul să obţinţi asistenţă medicală, pentru a depista dacă aveţi apnee în somn. În cazul în care veţi fi diagnosticat cu sindromul de apnee de somn, medicul vă va recomanda un dispozitiv (CPAP) pentru apnee obstructiva de somn . Acesta s-a dovedit a fi foarte eficient în tratarea apneei şi a sforăitului. Aparatele moderne de apnee sunt foarte eficiente şi mult mai uşor de folosit.

Există mai multe lucruri proactive care le puteţi face pentru a vă ajuta cu sforăitul şi depresia.
- Deveniţi mai activi fizic. 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi va ajută la reducerea stresului şi îndepărtează depresia. De asemenea, încercaţi să luaţi un supliment de omega 3, acesta normalizează starea de spirit.

Dacă nu suferiţi de tulburări de somn legate de respiraţie, şi aţi observat o creştere a depresiei, urmând măsurile mai sus menţionate s-ar putea să vă ajute la diminuarea sentimentului de depresie. Dacă nici unul dintre aceste lucruri nu vă ajută este bine să solicitaţi asistenţă medicală.

Sperăm ca aceşti paşi vă vor permite să găsiţi curele pentru sforăit de care aveţi nevoie.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>