Intervenție chirurgicală pentru sforăit

Operatie antisforait

Sforăitul poate fi un sunet destul de frustrant pentru partener atunci când  doriți să aveți o noapte  odihnitoare mai ales când urmează o zi cu multe activități  pe care trebuie să le îndepliniți.

Care este cauza sforăitului?

Sforăitul se manifestă atunci când căile respiratorii sunt obstrucționate și  aerul nu poate circula liber, asa cum ar trebui, în condiții normale. Limba și pereții gâtului se dilată în spatele  uvulei astfel încât spațiul de pătrundere al  aerului se îngustează  producând astfel sforăitul.

Sforăitul este, de fapt, rezultatul vibrațiilor ce fac particulele din aer să formeze sunete…la fel corzile vocale vibrează și formează ceea ce numim voce. În timpul somnului, zona din spate a gâtului se îngustează și, deși cantitatea de aer ce pătrunde este aceeași , deschiderea e mult mai mică fapt ce face să apară vibrații puternice. Această îngustare ce poate avea loc la nivelul gâtului, al nasului și chiar al gurii diferă de la o persoană la alta.

Există  multe  motive ce cauzează  sforăitul, unele sunt în strânsă  legătură cu mărirea în diametru a uvulei fapt ce duce la o vibrare a acesteia în timpul somnului și provocarea sforăitului sau blocaje ale pasajelor nazale și care la rândul lor reprezintă un alt motiv de generare a sforăitului.

Tratamentul sforăitului

În funcție de cauza producerii sforăitului există intervenții chirurgicale pentru sforăit. Se consideră că intervențiile chirurgicale împotriva sforăitului reprezintă singura soluție de a scăpa permanent de sforăit. De obicei procedura chirurgicală este una destul de simplă și care nu ia mult timp.

Deși există plasturi și spray-uri nazale ce ar părea că  rezolvă problema sforăitului s-a constatat că acestea sunt doar soluții temporare și care nu fac altceva decât să cronicizeze această stare .

Plasturii funcționează ca dilatatori nazali ce îmbunătățesc  respirația pe nas iar spray-urile nu fac altceva decât să umezească vălul palatin însă fiind eficiente doar pentru cei cu obstrucție la nivelul faringelui.

Prin intervenția chirurgicală pentru sforăit fie că apelați la chirurgia fără bisturiu (radiofrecvența), la intervențiile laser  sau la chirurgia clasică, veți  obține rezultate mult mai bune decât  utilizând produse din farmacie sau remedii naturiste care reprezintă  mai mult o găselniță de marketing.

Ce presupune intervenția chirurgicală  antisforăit?

Pentru a scăpa de sforăit trebuie  înlăturate anumite obstacole. Astfel, prin intervenția chirurgicală sunt scoase amigdalele, se taie omulețul (uvula) și se scurtează și rigidizează vălul palatin, astfel încât să nu mai ”fluture” si să  nu mai facă  zgomot. După  vârsta de 50 de ani, mai mult de jumătate dintre bărbați suferă  de sforăit zgomotos,  pe când la femei această  problemă se agravează  o dată cu intrarea la menopauză  din cauza tulburărilor hormonale.

După astfel de intervenții este necesar și să schimbați alimentația. Astfel timp de zece zile veți avea un regim pe bază de alimente moi, la temperatura camerei  iar condimentele și băuturile acidulate trebuie evitate.

Scăderea în greutate este esențială după o astfel de intervenție. Dacă problema este cauzată de obezitate avansată poate fi nevoie de o intervenție care să vă  ajute să scădeți în greutate sau de o dietă. Din cauza țesutului gras în exces, căile respiratorii se blochează în timpul somnului și astfel produc acel zgomot.

Chiar dacă mulți dintre noi nu suntem înnebuniți după  intervențiile chirurgicale se pare că atât medicii ORL-iști cât și cei pneumologi  menționează, că tratamentul chirurgical este singura metoda de a scăpa definitiv de problema sforăitului.

Aceste intervenții sunt efectuate de obicei prin anestezierea totală a pacientului astfel că acesta nu simte nici o durere în timp sau după procedură. Este posibil ca după operație ,în cazul în care aveți o piele mai sensibilă să rămâneți cu niște vânătăi care în scurt timp se vor vindeca.

Indiferent de tipul de operație de care pacientul are nevoie, alcoolul și fumatul sunt interzise cu desăvârșire după intervenție. Cei care continuă să bea și să fumeze dupa intervenția chirurgicală împotriva sforăitului vor începe să sforăie din nou.ăspunsuri la Intervenție chirurgicală pentru sforăit

 1. octavian spune:

  Buna ziua .
  Imi puteti trimite pe mail o lista de preturi pt o interventie chirurgicala pt sforait
  Cred ca am un sas sever , ma trezesc noapte din somn.
  Cu stima

 2. calin spune:

  Ma intereseaza sa imi transmiteti costul operatiei….va multumesc.

 3. MIHAI spune:

  Si eu doresc o lista de preturi pentru operatia aceasta

 4. Titu7 spune:

  Unde se poate face operatia in tg-mures si cat costa?

 5. Piscociu spune:

  Buna ziua. As dori sa-mi trimiteti pe mail care sunt costurile operatiei si unde s-ar putea face in Bucuresti. Multumesc.

 6. T spune:

  Buna ziua, ma intereseaza pt sotul meu, unde se pot face aceste interventii si care ar fi costul?
  Multumesc

 7. Agnes spune:

  Bună ziua. Îmi spuneți va rog unde se fac aceste intervenții și cat costă? Mulțumesc.

 8. Florin spune:

  Buna ziua. As dori sa-mi trimiteti pe mail care sunt costurile operatiei si unde s-ar putea face in Bucuresti. Multumesc.

 9. Bob spune:

  Bună ziua! As dori și eu aceste informații! Unde se se poate face intervenția chirurgicala împotriva sforaitului și costuri? Va mulțumesc!

 10. Badea Ionuţ spune:

  Cum pot scăpa de sforăit?

 11. Vasilica popa spune:

  Buna seara am si eu o intrebare am lucrat la lacuit mobile acum am problema cu omuletul sa lungit si in capat are Ca o voluta si ma deranjeaza cind racesc nu post respira si cind forum mi am aier ce ma sfatuiti sa fac spune Ca trebuie operata si trebuie sami faca si biopsia ce ma sfatuiti imi e frica va multumesc

 12. Baleanu Costica spune:

  Bună ziua. Îmi spuneți va rog unde se fac aceste intervenții și cat costă? Mulțumesc.
  Trebuie sa fiu operat urgent !

 13. dumitran spune:

  buna ziua. doresc informații despre un doctor bun pt tratarea sforaitului chirurgical.

 14. mihai cheznoiu spune:

  Sotia mea are 62 ani si sforaie; locuim in craiova si as dori sa stiu care este costul acestei operatii chirurgicale. Multumesc.

 15. Minea spune:

  As dori sa știu și eu prețul și unde se face acea operatie

 16. Minea spune:

  As dori sa știu și eu prețul și unde se face acea operatie pt apnn

 17. Stancu Denisa spune:

  Buna ziua. As dori sa-mi trimiteti pe mail care sunt costurile operatiei si unde s-ar putea face in Bucuresti. Multumesc.

 18. Csilla spune:

  Unde se poate face operatia?multumesc

 19. Alexe spune:

  Bună ziua! As dori și eu aceste informații! Unde se se poate face intervenția chirurgicala împotriva sforaitului și costuri? Va mulțumesc!

 20. Mihai spune:

  Bună ziua! Doresc sa știu dacă a primit cineva vreun răspuns în legătură cu intervenția chirurgicala pentru înlăturarea sforăitului sau unde se poate realiza aceasta intervenție. Va mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>