Oprește sforăitul pe timpul sarcinii

Opreste sforaitul pe timpul sarcinii

Ce este sforăitul pe timpul sarcinii?

Nimeni nu trebuie să vă spună ce este acela sforăit pe timpul nașterii pentru că, cu siguranță, știți despre ce e vorba………acele ”simfonii” pe care le scoateți în timp ce dormiți sau, dacă nu dumneavoastră sunteți persoana în cauză, cu atât mai mult știți despre ce vorbesc pentru că sunteți persoana care suferă cel mai tare de pe urma acestor zgomote care nu vă lasă să aveți un somn liniștit.

Cu siguranță nu de puține ori va venit să vă luați perna și pătura și mai bine ați fi preferat să dormiți pe covorul de la ușă……..însă, din păcate, graviduțele au și o stare emotivă  delicată pe timpul sarcinii și atunci dacă  veți face acest lucru ele vor avea de suferit.

Care sunt cauzele sforăitului în timpul sarcinii.

Pe timpul sarcinii femeile adaugă într-un timp foarte scurt kilograme în plus care nu numai că le îngreunează activitatea zilnică însă le pot provoca și probleme de sănătate. Cum între sforăit și greutatea în exces există o strânsă legătură, putem vorbi atunci implicit de problema sforăitului pe timpul sarcinii.

Principalii factori vinovați de sforăitul în timpul sarcinii sunt atât greutatea în exces cât și congestia nazală, asta în cazul în care nu avem cazuri cunoscute de apnee în somn dinainte de perioada de sarcină și care ar putea aduce grave probleme de sănătate atât mamei cât și fătului.

Deci, pe lângă factorii menționați mai sus sforăitul ar putea fi un semn de apnee mai veche sau chiar manifestată  în perioada sarcinii însă în același timp putem vorbi și de diabetul gestațional care  poate fi dobândit o dată cu avansarea pe timp de sarcină.

Este recomandat ca în momentul în care ați sesizat că sforăitul dumneavoastră nu se mai încadrează deloc la capitolul sunete suportabile să consultați de urgență un medic specialist până nu este prea târziu.

Ce trebuie să stiți despre sforăit în timpul sarcinii.

Sforăitul – chiar dacă până în momentul sarcinii nu a fost prezent în viața dumneavoastră – este destul de comun în această perioadă și poate fi trecător o dată cu sarcina. Este posibil ca persoane care acum sunt gravide să nu fi sforăit niciodată și doar pe sarcină să sforăie….însă acesta poate să fie fatal dacă  nu este deloc inofensiv și se ajunge la apnee sau diabet gestațional. De aceea este indicat ca persoanele gravide să facă un test de depistare al glucozei sau chiar să verifice dacă nu cumva suferă de apnee în somn – tulburare care poate priva atât mama cât și copilul de oxigen.

Apneea în timpul somnului și sarcina pot merge mână-în-mână mai ales în al treilea trimestru al sarcinii.

Femeile care sunt supraponderale au un risc mai crescut de a face apnee în somn fiind de altfel și mai sensibile decât cele care nu sunt gravide.

Ce se poate face pentru a opri  sforăitul în timpul sarcinii?

  • Folosiți benzile nazale care se lipesc pe nas și nu au efecte adverse. În felul acesta și dumneavoastră și partenerul veți avea parte de un somn liniștit și odihnitor.
  • Încercați să folosiți un umidificator în camera în care dormiți.
  • Dormiți într-un ”pat de perne”. Chiar dacă sunteți o persoană căreia nu vă face plăcere să dormiți cu capul cât mai ridicat….de această dată trebuie să faceți sacrificii și să aveți capul ușor ridicat folosind mai multe perne ca de obicei.
  • O altă metodă de a spune ”stop sforăit pe timpul sarcinii” este aceea de a sta cu ochii și de a număra tot timpul caloriile. Scopul cu număratul caloriilor nu este acela de a număra cât mai multe ci dimpotrivă de a încerca să mâncați atât cât este normal în această perioadă pentru a nu deveni supraponderale. După cum am mai spus, sforăitul este mult mai des întâlnit la persoanele cu exces de greutate decât la persoanele cu o greutate normală.
  • Întrebați medicul despre problema sforăitului și dacă este nevoie faceți tot felul de teste care să vă asigure că sforăitul dumneavoastră din timpul sarcinii este doar o situație trecătoare și nu o boală.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>