Polisomnografia (PSG) – Ce este polisomnografia?

Polisomnografie

Polisomnografia (PSG) , cunoscută și sub numele de studiul somnului, este un test multiparametric utilizat în studiul somnului ca și un instrument de diagnosticare în medicina somnului. Acesta investigație are ca scop stabilirea diagnosticului principalelor tulburări din timpul somnului, inclusiv naroclepsie, tulburări de comportament, parasomnii, sforăit,  apnee de somn, hipoapnee, SDRB (sindrom de rezistenta crescuta la nivelul cailor aeriene superioare).

Această investigație este recomandată pacienților care prezintă oboseala în timpul zilei, somnolență excesivă  și tulburări ale somnului.

Pentru testul standard, pacientul vine la un laborator de somnologie seara devreme iar în următoarele ore este monitorizat polisomnografic în timp ce doarme.

În timpul studiului , tehniceanul observă activitatea din somnului.

Investigația se efectuează în laboratoarele de polisomnografie special echipate!
Puteți consulta lista cu laboratoarele de somnologie dotate cu poligraf și polisomnograf din România :

» Laboratoare somnologieUn răspuns la Polisomnografia (PSG) – Ce este polisomnografia?

  1. madalina spune:

    buna.as dori si eu o lamurire cu privire la aceasta problema a polisomnografiei.deci sa excludem cauza unui program de zi deoarece eu am acelasi program in fiecare zi,adica servici si acasa.dar de ce totusi in unele nopti am somnolenta profunda de dorm toata noaptea,iar in alte nopti dorm foarte putin.poate chiar numai 5 sau 6 ore.as dori sa aflu de la cineva care este in masura sa dea un raspuns cu privire la evaluarea acestui test pentru ca o singura sedinta de polisomnografie nu as crede ca ar fi suficient pt a da un rezultat corect.va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>