Remedii naturiste pentru sforăit – ceaiuri

Remedii naturiste pentru sforait

Știm cu toții că sforăitul poate fi o neplăcere majoră in timpul nopții, poate scoate din sărite partenerul și poate cauza chiar și probleme serioase în relația de cuplu.

Sforăitul este frecvent cauzat de o vibrație a ”palatului” moale (partea moale din cerul gurii) atât timp cât plămânii se străduiesc să inhaleze aer prin căile respiratorii obstrucționate. De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când mușchii care mențin deschise căile respiratorii devin prea relaxați sau se acumulează un exces de țesut și obstrucționează fluxul de oxigen.

Unele dintre cele mai frecvente blocaje care obstrucționează caile respiratorii apar ca urmare a:
- excesului de greutate, mai exact a excesului de grăsime din jurul gâtului;
- alcoolului, care provoacă o stare de relax și asupra mușchilor gâtului;
- congestiei nazale;
- fumatului, care inflamează nasul și pasajele gâtului;
- poziției de dormit, dormitul pe spate poate conduce la sforăit deoarece limba cade în spate în gură și blochează blocurile gâtului împiedicând astfel respirația normală;

Ceaiul de urzică

Proprietățile anti-alergice ale ceaiului de urzică pot oferi ajutor împotriva sforăitului cauzat de alergii. Se amestecă o lingură de frunze de urzică dehidratate într-o ceașcă cu apă clocotită și se lasă acoperită timp de cinci minute înainte de a se consuma. Beți pâna la trei cești pe zi, inclusiv una chiar înainte de a merge la culcare.

Ceaiul de salvie

Salvia poate fi folosită pentru a reduce inflamția și congestia mucoasei a căilor respiratorii. Puneți o mână de frunze proaspete de salvie în apă clocotită (350 – 400 ml) și apoi acoperiți. După ce acesta s-a răcit faceți gargară cu infuzia rezultată. Gargara se face înainte de a merge la culcare.

Atenție sforăitul poate duce la apnee de somn,  o tulburare serioasă a somnului care apare atunci când respirația unei persoane este întretuptă în timpul somnului. Personele cu apnee în somn netratată suferă de întreruperi  a respirației in mod repetat în timpul somnului, uneori de sute de ori , iar aceasta întreupere poate dura de la câteva secunde până la 2 minute. Acest lucru duce la scăderea oxigenului din sânge, cauzează dureri de cap și oboseală în cazul fericit, iar,  în cel mai rău caz, apneea în somn, poate cauza moartea.ăspunsuri la Remedii naturiste pentru sforăit – ceaiuri

 1. Al aoudat Angelica Adriana spune:

  Buna ziua

  Pana acum aproximativ 2 luni , nu auzisem inca de apnee in somn, in urma unor analize facute in tara , o dna doctor foarte exigenta , in timp ce asteptam rezultatul analizei de x-ray, mi a sugerat sa fac o alta analiza a respiratiei , sa mi fie masura respiratia .
  Am facut acest test , rezultatul a fos ok, cert este ca dna doctor , intrebindu ma despre anumite simptome viza a vi de somnul meu ,dupa ce i am dat informatiile cerute ,mi a spus foarte clar ca am apnee in somn, si mi a sugerat un consultu tomografic si o interventie ptr vegetatii, .
  Acum intrebarea mea ,sau mai brine spus comentariul meu , este , oars cit timp pot sta fara sa fac vre o interventie , sau c am ce perioada am.
  Specific ca m am documentat intre timp despre aceasta boala , intrebarea mea era dacga ea se poate vindeca complet dupa interventie,si supraveghere medicala.

 2. Marian Valentin spune:

  Buna ziua
  Din ce in ce mai mult am probleme respiratorii , sforai noaptea si respir mai greu, fara picaturi in nas nu pot sa adorm, am si o deviatie de sept operata cu ani multi in urma dar fara rezultate pozitive, si din pacate sunt si seropozitiv, in tratament antiretroviral de 7 ani.
  Nu stiu cum as putea sa ma asigur ca voi reusi cumva sa imi imbunatatesc somnul din acest punct de vedere , poate si fara a afecta pe cei din jurul meu, mai mentionez ca datorita situatiei mele sunt si intr-un tratament antidepresiv tot de atunci. In concluzie problema mea este legata in special de acest somn si respiratie mai grea atat noaptea cat si ziua, pe timpul noptii si mai mult, in plus acel sforait.
  Va multumesc pentru o eventuala recomandare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>