ce este apneea de somn

Ce este apneea în somn

Apneea in somn este o tulburare serioasă a somnului care apare atunci când respirația unei persoane este întretuptă în timpul somnului. Personele cu apnee în somn netratată suferă de întreruperi  a respirației Citeste în continuare »

Sforaitul poate afecta viata de cuplu

Sforăitul poate afecta sau distruge relația de cuplu

Sforăitul  poate duce la situații neplăcute atât pentru persoanele care sforăie cât și pentru persoanele care dorm alături de acestea. Mai mult de jumătate din persoanele adulte sforăie, cel puțin ocazional, și, Citeste în continuare »

Efecte secundare sforăit

Efectele secundare ale sforăitului

O mare proporție a populației are o problemă cu sforăitul. Zgomotul sforăitului este adesea unul zgomotos și neplăcut care poate duce la unele efecte secundare nedorite.  Sforăitul poate duce chiar și la Citeste în continuare »

Sforăitul poate afecta sau distruge relația de cuplu

Sforaitul poate afecta viata de cuplu Sforăitul  poate duce la situații neplăcute atât pentru persoanele care sforăie cât și pentru persoanele care dorm alături de acestea. Mai mult de jumătate din persoanele adulte sforăie, cel puțin ocazional, și, chiar dacă, în filmele de comedie aceste scene sunt amuzante, în viața reală, sforăitul nu numai că afecteaza starea unui individ dar și pe a partenerului de cuplu a acestuia. O serie de persoane afirmă că, deși căsnicia lor este destul de fericită, sforăitul partenerului îi deranjează și, mail mult, din această cauză nu reușesc să se odihnească cum trebuie fapt ce duce la o stare de agitație a acestora și la o mai mică putere de concentrare la treburile zilnice. De obicei partenerul/partenera observă că persoana cu care dorm sforăie sau doarme cu gura deschisă iar persoana în sine (cea care sforăie) să nu fie conștientă de acest lucru. În toate acestea există și o parte bună, în sensul că, sunt o serie de remedii ce vă permit să  pre-întâmpinați  sau chiar să combateți  sforăitul și în acest fel să vă faceți viața un pic mai ușoară. Dacă e să facem un așa zis profil al ”sforăitorului” acesta ar fi : bărbat cu vârsta cuprinsă [...]

Efectele secundare ale sforăitului

Efecte secundare sforăit O mare proporție a populației are o problemă cu sforăitul. Zgomotul sforăitului este adesea unul zgomotos și neplăcut care poate duce la unele efecte secundare nedorite.  Sforăitul poate duce chiar și la probleme ce pot afecta o relație conjugală dacă este netratat. Fie că țineți treaz toată noaptea partenerul sau că partenerul dumevoastră este acela care suferă de sforăit, sfaturile din acest articol vă pot ajuta. Enervare Poate cea mai frecventă reacție adversă a sforăitului este aceea care afectează indirect persoana care sforăie - enervarea altora. Deoarece sforăitul poate fi tare și cronic, pobabilitatea de a provoca tulburări de somn persoanei de lăngă dumneavoastră este foarte mare, acesta poate duce chiar și la iritarea acelei persoane. Atunci când se întâmplă acest lucru între soți, se pot crea tensiuni care pot duce la separarea camerelor de dormit. Oamenii care sforăie adesea nu sunt conștienți de propriul sforăit, astfel aceștia ar putea nici să nu știe cât de enervanți pot fi. Oboselă Sforăitul poate duce la un somn nelinistit, care provoacă oboseala și somnolență, chiar și atunci când o persoana [...]

Sforăitul pe întelesul tuturor, notiuni de bază

Sforăitul pe intelesul tuturor

Ce este sforăitul?

Cei mai mulți oameni sforăie ocazional. În general, șansa de a sforăi la un bărbat este cu 50%  mai mare decât la o femeie, iar sforăitul cronic tinde să apară la persoanele supraponderale și de vârstă mijlocie. Sforăitul nu este, de obicei, o problemă gravă. Uneori, însă, sforăitul poate semnala o anumită disfuncție, o condiție medicală periculoasă. Cea mai gravă este apneea în somn, care îi creează celui care sforăie opriri de respirație ce pot dura timp de câteva secunde până la două minute. Acest lucru duce la scăderea oxigenului din sânge, cauzează dureri de cap și oboseală în cazul fericit, iar,  în cel mai rău caz, apneea în somn, poate cauza moartea. Apneea în somn este asociată cu o varietate de alte afecțiuni medicale cronice, inclusiv hipertensiunea arterială, obezitate, boli de inimă și accidente vasculare cerebrale. Din cercetările ulterioare s-a constatat și o strânsă legătura între sforăit și diabet zaharat.

Care este cauza sforăitului?

Sforăitul este un semn că există o obstrucție la nivelul căilor respiratorii, or [...]